Ελικόπτερο

Romeo MH-60R

Το Πολεμικό Ναυτικό αναβαθμίζει το στόλο των Ε/Π του με την πρόσκτηση 7 νέων Ε/Π MH-60R με προοπτική την απόκτηση και επιπλέον μονάδων μελλοντικά. Σκοπός η αντικατάσταση των Ε/Π ΑΒ-212 ASW. Τα τρία πρώτα Ε/Π θα παραδοθούν εντός του 2023, τρία επιπλέον Ε/Π εντός του 2024 και το τελευταίο Ε/Π το 2025.

Το MH-60R Seahawk είναι ένα ελικόπτερο πολλαπλών αποστολών και θεωρείται το πιο προηγμένο ελικόπτερο για τη διεξαγωγή αεροναυτικων επιχειεησεων στον κόσμο.

Τα Ε/Π MH-60R του ΠΝ θα διαθέτουν εξαιρετικές δυνατότητες:

Για μια σειρά αποστολών, όπως ανθυποβρυχιακός πόλεμος (ASW), πόλεμος Αντι- επιφάνειας (ASuW), έρευνα και διάσωση (SAR), υποστήριξη ναυτικών πυρών (NGFS), επιτήρηση, αναμετάδοση επικοινωνιών, διοικητική μέριμνα - υλικοτεχνική υποστήριξη και μεταφορά προσωπικού, και κατακόρυφη μεταφορά φορτιων (VERTREP).Για τη διεξαγωγή Ανθυποβρυχιακού πολέμου είναι εξοπλισμένο με εκτοξευτή ηχοσημαντηρων και με το προηγμένο αερομεταφερόμενο σόναρ χαμηλής συχνότητας (ALFS) AN / AQS-22.

Το ραντάρ του ελικοπτέρου είναι πολλαπλών λειτουργιών (AN / APS-153), το οποίο έχει δυνατότητες απεικόνισης αντίστροφου συνθετικού ανοίγματος (ISAR) και ανίχνευσης μικρών στόχων με δυνατότητα αυτόματης ανίχνευσης και διάκρισης περισκοπίου (ARPDD).

Σύστημα Ηλεκτρονικού Πολέμου με σύστημα εντοπισμού εκπομπών Laser και σύστημα βολής αναλώσιμων Ηλεκτρονικών Αντιμέτρων.

Σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας.

Σύγχρονα συστήματα επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου.